Dit is onze werkwijze voor echte ongemengde rauwe honing. Zo verzekeren we jou ervan dat je bij ons echte schone, onbewerkte honing vindt. Precies zoals de natuur het heeft bedoeld. De imkers zorgen goed voor de bijen, en houden er rekening mee dat de honing het voedsel van de bijen is. Ze oogsten slechts een deel van de honing zodat er genoeg voor de bijen overblijft. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de bijen zo vitaal blijven en dat hun weerstand op peil blijft. Hieronder kun je zien hoe wij te werk gaan en wat er precies met je honing gebeurt voordat deze bij jou op tafel staat.

Door de nauwe banden met onze imkers, zijn wij in staat om de honing transparant naar jou te brengen. Je kan kennis maken met alle imkers. Hun honing wordt grondig getest, voordat wij het naar NL brengen. Deze imkers laten altijd genoeg honing achter voor hun bijen.

Bij de Werkbij in Veenendaal wordt onze honing in potjes gevuld.

Hoe honing echt blijft. Het is hoe honing hoort. Check de etiket!

Voor onze ongemengde rauwe honing werken we samen met Imkerij de Werkbij. Nadat onze honing door QSI in Duitsland wordt getest, komt het in Nederland aan. Honing van verschillende imkers wordt niet gemengd, zodat de specifieke smaak behouden blijft. De Werkbij doet de honing voor ons in potten op hun locatie in Veenendaal. Hierbij wordt de temperatuur van de honing laag (onder de 40 graden) gehouden, zodat alle gezonde, werkzame stoffen behouden blijven. Imkerij de Werkbij is groothandel in honing, glazen potten en deksels en Propolia-producten. We zijn blij met de samenwerking met de Werkbij!
werkwijze rauwe honing

Dit is een thermale kamer, waar gekristalliseerde honing weer vloeibaar wordt gemaakt. Het kan een paar weken duren, want het wordt niet warmer dan 38 graden Celsius hier binnen.

rauwe honing

Onze honing kwam ook versuikerd binnen IDW en werd op goede temperatuur weer bijna helemaal vloeibaar gemaakt. Meestal,  versuikert lindehoning  binnen 2/3 maanden. Sommige honing soorten versuikeren nog sneller. Dit heeft te maken met de fructose & glucose samenstellingen.

werkwijze rauwe honing

Als de honing al vloeibaar is, kan het gelijk door naar de laatste 2 stappen. Filtering & verpotting.

rauwe honing

Honing wordt uit de 300kg vat gezogen door een buis.

pure honing

Rauwe honing wordt dan door deze leiding heen geholpen en uiteindelijk door een zeef heen geperst. De honing komt aan de onderkant eruit, waar het wordt opgevangen en door stroomt naar…

echte honing maken

Hier! Dit zijn de vaten waar ze uit verpot worden. Hieruit wordt de honing verder in potjes gevuld.

En dat was het. Zo heb je gegarandeerd honing direct uit de korf, waar wij, noch de imkers niks aan hebben toegevoegd.

De werkwijze voor rauwe honing

Deel ons verhaal! Het is belangrijk dat meer mensen bewust worden van de fraude binnen de industrie en dat we gezamenlijk strijden voor de bij, net zoals de bij altijd werkt voor onze voedsel variatie. Maak kans op korting of een gave Beeware Honey Hoodie! Stuur een email of bel ons wanneer je het hebt gedeeld.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Schrijf je in voor onze laatste nieuws en updates!

Schrijf je in en ontvang maandelijks updates over de honing industrie en over ons bedrijf!