Honing kopen bij de imker doe je bij ons. Degenen die samenwerken met Beeware Honey zijn individuele ondernemers, die zich al bijna hun hele leven bezig houden met imkeren. Omdat er een transparante link en omgang met deze mensen bestaat, zijn wij in staat om 100% traceerbare honing te leveren vanuit schone gebieden binnen Europa. Deze imkers begrijpen het belang van honing als voornamelijk voedsel voor de bij. Dit is hoe honing hoort. Honing direct van de imker. Kijk mee verder op de pagina om te zien hoe het ook kan!

De Imkers uit Roemenië

Samen met zijn vrouw beheert Ion bijna 200 korven. De linde honing van Beeware Honey van dit seizoen is geproduceerd door hem.

Scherer produceert dit seizoen de bloemen honing. Hij is befaamd, omdat hij geen voeding gebruikt voor zijn bijen.

Honing van de imker kopen. Maar dan echt...

Wij zijn op bezoek geweest bij deze imkers, Ion Barbut en zijn vrouw Elena, tussen de bergen in West-Roemenië. Ion is al zijn hele leven tussen de bijen en heeft veel zien veranderen met de tijd. Kijk mee in de onderstaande video!

Scherer is een van de weinig imkers in Roemenië die genoeg honing achterhoudt voor zijn bijen. Daarom hebben wij hem benadert om te kijken hoe hij werkt en om zo meer te leren over zijn ervaring als imker.

Genoeg honing achterlaten voor de bijen

Imker honing is echte honing en veel meer. Deze mensen zijn namelijk de eerste die in directe contact komen met de bijtjes en hun honing. Ze beheren hun huisjes en kwaliteit van hun leefomgeving. De bij is een insect van belang voor ons allemaal. Het is dus een grote eer en verantwoordelijkheid om dit met respect en bewustzijn te doen. Wij weten dan de imkers die met ons samenwerken echt geven om hun bijtjes en hun best doen om ten alle tijden honing beschikbaar te hebben voor al hun bijen volkeren. Vandaar, dat er per korf, 20/30 kg honing per seizoen wordt achtergelaten. Kijk naar hun interviews met Beeware Honey.

Het is belangrijk om honing achter te laten, omdat de honingbij anders een verzwakt immuunsysteem vormt, ook voor zijn nakomelingen. Dit zorgt ervoor dat ze minder goed kunnen vechten tegen virussen en virus dragers, zoals de Varroa mijt. Vandaar, dat het van cruciaal belang is dat bijen voornamelijk honing hebben om te nuttigen ten alle tijden en dus ook geen bewerkte suikers krijgen. Zo kun je ook echte imker honing bestellen.

Schrijf je in voor onze laatste nieuws en updates!

Schrijf je in en ontvang maandelijks updates over de honing industrie en over ons bedrijf!